Els principals contaminants de l'aigua són:
-Aigües residuals
-Productes químics
-Petroli
-Minerals inorgànics
El calor també es pot considerar un contaminant quan l'aigua utilitzada per al a refrigeració de les fàbriques i de els centrals energètiques fa que puje la temperatura de la l'aigüa de la que s'abasteixen.Efectes de la contaminació de l'aigua:
- Pot afectar a la salut del cós humà: presència de nitrats (sales de l'àcid nítrico) pot produir una malaltia infantil que de vegades és mortal, el cadmi present pot ser absorbit per les collites o el metall pot produir un trastorn diarreic agut, així com lesions en el fetge i els renyons.
- Els llacs són especialment vulnerables a la contaminació.
-El consum mundial d'aigua s'ha multiplicat per quatre els darrers cinquanta anys.
-El 70% de l'aigua es necessita en l'agricultura.
-El consum humà representa un petit percentatge però requereix que siga potable.
-El desenvolupament tecnològic permet disposar d'aigua per als diversos usos.
Contaminació atmosferica: principalment, el que produeix la contaminació atmosfèrica és el consum elevat de combustibles fòsils i la fabricació massiva de productes, que generen residus que quan s'aboquen a l'atmosfera, originen la contaminació.
Efectes de la contaminació atmosfèrica:
-Pluja àcida, perjudica la flora.
-Desapareix la capa d'ozó, que és la que ens protegix dels rajos ultravioletes.
-Calentament de la Terra, degut a l'augment de la temperatura mitjana terrestre, per l'alteració dels vents i de les precipitacions, i per la fosa de gel polar i de les glaceres, que eleva el nivell del mar i fa perillar la vida en les costes. A este canvi se'l coneix com efecte d'hivernacle.
No hay comentarios:
Publicar un comentario