miércoles, 9 de noviembre de 2011

Impactes ambientals d'Àfrica

L'aigua:La contaminació de rius i rierols per contaminants químics s'ha convertit en un dels problemes ambientals més greus del segle XX. La contaminació química dels rius i rierols es divideix en dos grups: contaminació puntual i no puntual. La primera procedeix de fonts identificables, com a fàbriques o desaigües d'aigua. La no puntual és aquella l'origen de la qual no pot identificar-se amb precisió. Cada any moren uns 10 milions de persones en el món per beure aigua contaminada.
Els principals contaminants de l'aigua són:

-Aigües residuals
-Productes químics
-Petroli
-Minerals inorgànics

El calor també es pot considerar un contaminant quan l'aigua utilitzada per al a refrigeració de les fàbriques i de els centrals energètiques fa que puje la temperatura de la l'aigüa de la que s'abasteixen.Efectes de la contaminació de l'aigua:
  •  Pot afectar a la salut del cós humà: presència de nitrats (sales de l'àcid nítrico) pot produir una malaltia infantil que de vegades és mortal, el cadmi present pot ser absorbit per les collites o el metall pot produir un trastorn diarreic agut, així com lesions en el fetge i els renyons.
  • Els llacs són especialment vulnerables a la contaminac.
Explotació dels recursos hídrics:

-El consum mundial d'aigua s'ha multiplicat per quatre els darrers cinquanta anys.
-El 70% de l'aigua es necessita en l'agricultura.
-El consum humà representa un petit percentatge però requereix que siga potable.
-El desenvolupament tecnològic permet disposar d'aigua per als diversos usos.

Contaminació atmosferica: principalment, el que produeix la contaminació atmosfèrica és el consum elevat de combustibles fòsils i la fabricació massiva de productes, que generen residus que quan s'aboquen a l'atmosfera, originen la contaminació.
Efectes de la contaminació atmosfèrica:


-Pluja àcida, perjudica la flora.
-Desapareix la capa d'ozó, que és la que ens protegix dels rajos ultravioletes.
-Calentament de la Terra, degut a l'augment de la temperatura mitjana terrestre, per l'alteració dels vents i de les precipitacions, i per la fosa de gel polar i de les glaceres, que eleva el nivell del mar i fa perillar la vida en les costes. A este canvi se'l coneix com efecte d'hivernacle.

No hay comentarios:

Publicar un comentario